Over Mij

OVER MIJ

Mijn Verhaal

“Dat ik kan leven van het maken van mijn tekeningen is mijn droom”
Atelier Madeleef staat voor het leven en het maken (made, Engels voor maken) van kunst. Mijn naam is Madelief Visscher en ik ben het gezicht achter Atelier Madeleef.

Als kind maakte ik graag boekjes met zelf verzonnen verhalen, hierbij maakte ik illustraties. Illustrator worden was vroeger mijn droom, dit is een tijdje verwatert maar door schoolprojecten is deze droom weer naar boven gekomen. Tekenen geeft mij rust, na het maken van tekeningen voel ik mij vaak opgeladen. Ik kom uit een creatieve familie, die mij altijd stimuleren om mij creatief te vermaken. Mijn ouders hebben mij en mijn zus altijd heel vrij gelaten in onze ontwikkeling. Bij mijn ouders thuis zijn er diverse muren geschilderd met schoolbordenverf. Hier heb ik mij regelmatig op uit kunnen leven. Hierdoor kon ik groot werken, dit zorgde voor een vrij gevoel, hoe groter ik kon werken hoe losser ik kon tekenen. Deze krijtbord tekeningen hebben eer voor mijn voor een groot gedeelte voor gezorgd dat ik mijn enthousiasme voor tekenen heb vergroot.

Het vak illustreren past goed bij mijn karakter, door mijn inlevingsvermogen en mijn creativiteit. Verhalend illustreren is voor mij een interessante uitdaging. Het vangen van een verhaal en dit beeldend vertalen vind ik mooi. Mensen blij maken met mijn creativiteit zorgt bij mij voor voldoening.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Ik ben heel omgevingbewust. Zo haal ik bijvoorbeeld mijn inspiratie uit de natuur, fashion, diverse kleuren combinaties. Ik word heel enthousiast van mooie plaatjes die ik voorbij zie komen op instagram, in tijdschriften of pinterst. Ik haal hier veel inspiratie uit, voornamelijk uit spannende kleuren combinaties

Atelier Madeleef ben ik begonnen na het afronden van de studie ‘Ruimtelijke Vormgeving’ op het Cibap, te Zwolle. Hier heb ik mij voornamelijk gefocust op interieur plannen. Deze studie heb ik met heel veel plezier gedaan. Ik vind het heel tof om te zien hoe creativiteit samen kan komen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor mijn examenproeve tijdens mijn stage een strandpaviljoen ingericht, hier maakte ik naast het interieurplan ook wandschilderingen. Wat ik heel tof vind aan het beroep illustrator is dat je breed inzetbaar bent. Een print kan op zoveel diverse manieren gebruikt worden. Diversiteit heeft mij altijd al geïnteresseerd, dat mijn werkdagen er zo verschillend uit zien, past bij mij als persoon. Met mijn werk hoop ik veel mensen te kunnen inspireren en blij te maken.